kehormatan :)

kehormatan :)

Isnin, 7 November 2011

owg yg sudah melawat neraka

1. PDT. PHILLIP MANTOFA
Dibawa ke neraka oleh Tuhan tarikh 1 Januari 2000. Di sana beliau melihat bagaimana orang-orang yang tidak mengenal Tuhan diseksa oleh iblis terus menerus tanpa berhenti. Dia melihat jurang api tanpa asas dan melihat wanita yang suka berselingkuh serta lelaki yang suka melancap sedang diseksa.
2. JENNIFER PEREZ
Dibawa Tuhan ke neraka pada tarikh 2 Mei 1997. Waktu itu umurnya baru 15 tahun. Di neraka dia melihat syaitan-syaitan menyiksa jiwa-jiwa yang belum diselamatkan. Ada yang dipancung, ada yang ditusuk-tusuk badannya. Pulang dari neraka dia langsung bertaubat.
3. Bill Wiese
Beliau pernah ada di neraka selama 23 minit. Di sana dia merasa sendirian, ketakutan melihat syaitan sedang menyeksa orang-orang yang tidak percaya pada Tuhan, melihat daging terbakar dan bagaimana baunya yang membuat mual. Pengalamannya di neraka ditulis dalam buku “23 Minutes in Hell.”
4. ELIZABETH
September 2001 pada saat sedang doa syafat di gerejanya, Elizabeth dibawa Tuhan ke neraka. Di sana dia melihat bagaimana orang-orang minta tolong supaya dilepaskan daripada penderitaan abadi (penderitaan selama-lamanya) di neraka, tapi sudah terlambat. Kebanyakan daripada mereka digerogoti ulat yang makan daging mereka dan ada pula yang dibakar oleh api (baca ALKITAB, MARKUS 9:43-48)
5. MARY katrin BAXTER
Seorang hamba Tuhan yang sering dikunjungi Tuhan ini dibawa ke neraka tahun 1976. Di sana di melihat ada lembah berbentuk mangkuk yang mengandungi api yang tidak pernah padam (sesuai dengan ALKITAB, MARKUS 9:43-48). Di dalam api itu ada orang-orang yang tidak percaya pada Tuhan. Mereka dihukum di sana selamanya. Kesaksian itu dibuat buku yang diberi judul “A Divine Revelation Of Hell.”
6. IAN McCormack
Ian McCormack memang suka berenang. Suatu hari bulan Mei 1982, waktu sedang berenang di pantai dia disengat obor-obor. Dia langsung dibawa ke rumah sakit. Waktu dalam perjalanan ke rumah sakit itu, rohnya dibawa ke neraka. Neraka itu benar-benar gelap, tidak ada cahaya sedikitpun dan tidak boleh melihat apa-apa di sana. Tapi dia tahu, dari suara-suara yang ada di sekitarnya kalo dia sedang berada di neraka. Puji Tuhan, Tuhan mengeluarkan dia dari kegelapan dan membangkitkannya kembali.

7. (ALM) PST. KENNETH hagin
Salah seorang hamba Tuhan yang pernah meninggal dan dibawa Tuhan ke neraka sampai 3 kali. Di neraka dia sempat mau dibawa masuk ke bahagian terdalam oleh satu roh jahat, untungnya ada Tuhan (atau malaikat-Nya) yang menghalang Pdt. Hagin masuk. Kesaksiannya boleh dibaca di bukunya “Aku Pernah ke Neraka.”
8. P.S. DANIEL EKECHUKWU
Hamba Tuhan dari Nigeria ini mengalami kemalangan kereta dan sudah dinyatakan meninggal. Tapi 3 hari kemudian dibangkitkan lagi oleh Reinhard bonke. Selama 3 hari itulah beliau dibawa Tuhan ke neraka. Disana dia melihat orang-orang yang makan dagingnya sendiri, terus dimakan lagi. Terus begitu sampai selamanya.
9. REV. CHOO THOMAS
Hamba Tuhan ini terkenal dengan bukunya, “Heaven Is So Real”. Selain pernah ke syurga, dia juga pernah dibawa Tuhan ke neraka sebanyak dua kali. Di neraka dia melihat orang-orang yang diseksa sampai mukanya tidak berbentuk lagi. Malahan dia tidak boleh mengenali neneknya sendiri.
10. BERNADA FERNANDEZ
Wanita latin yang tinggal di New York ini dibawa Tuhan ke neraka dan melihat proses penyeksaan abadi di sana. Yang membuat dia terkejut adalah bahawa ramai orang Kristian yang dia kenal ternyata ada di neraka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan