kehormatan :)

kehormatan :)

Isnin, 4 April 2011

Jika d BeRi PeLuAnG Mne 1 KowAnG PiLiH

Tadi, aku main COD 4, Kalah. Bila kalah, stress. Stress macam baru putus cinta. HAHA. Bila stress, aku ngadap la moto lame2..huhu mmg hobi aq pon :P


Bila difikir-fikirkan balik, aku baru perasan yang ada tiga tempat yang mampu buat aku tenang untuk berfikir which is, ketika mandi, atas tikar sejadah dan sebelum tidur. Tapi, aku paling banyak buat keputusan dan berfikir ketika masa tengah mandi. 

Sebab, bila mandi, air yang mencurah-curah dari atas kepala hinggalah kaki itu akan membuatkan aku rasa tenang gila. Then, masa tengah feeling layan perasaan tenang tu, aku tenringatkan soalan di Formspring aku yang berbunyi:

"Kay, kalau di beri peluang untuk pulang ke masa silam / lampau, zaman mana kau akan pilih?"

Ramai orang kata yang mereka nak balik ke zaman kanak-kanak. Zaman sekolah rendah. Zaman untuk berseronok. Aku pun macam tu. Tapi, bila di fikirkan dengan lagi mendalam, aku lebih prefer untuk jawab:

"Aku nak balik ke zaman selepas SPM. Sebab zaman tu lah dimana hala tuju hidup korang bermula". 

Ya, kalau korang nak balik ke zaman kanak-kanak pun, for what? Untuk kekal jadi kanak-kanak selamanya? Then? Jadi pedophilia yang jatuh cinta kat budak-budak kecil bawah umur?

"Age is just another number because everybody is a kid. Except, when they are grow up" - Rusty Cartwright. Greek Season 4, Final Episode.

Yeah, we need to grow up.

Aku nak balik ke zaman selepas SPM sebab aku nak ubah banyak benda. 


But then, aku mula terfikir lagi. Adakah ini betul-betul satu kesilapan? Betul ke masuk ke upnm adalah satu kesilapan?

Kalau aku tak masuk ke upnm, aku mungkin tak akan kenal minah kerek bernama hayyan yang ajar aku blog. Thus, aku mungkin tak akan kenal apa itu blog. Bila aku tak ada blog, aku akan malas membaca. Ada blog membuatkan aku jadi rajin untuk observe dan express kan apa yang aku nak bagi tahu. And, then, bila aku tak masuk upnm, aku mungkin tak akan belajar banyak benda masa life, tak akan tahu perangai bermacam-macam jenis orang. Aku tak akan kenal orang yang pandai memanipulasi dan bajet alim. Dan yang yang paling penting, kalau aku tak masuk Upnm, mungkin aku tak akan fall in love dengan girl yang aku tak pernah bercakap. That girl, teaches me alot. Selepas that girl, aku jumpa girls-girls lain yang unik. Termasuk girl yang menyamar jadi lelaki semata-mata untuk nasihatkan aku pasal life aku yang sucks. Well yeah, rasa agak terharu.

"Life is not fair. The most intelligent people could be the poorest one. And the dumb people could be richer than the Bill Gates. Yeah, life is not fair. So, abuse it."

Life is sucks sebab kita akan buat kesilapan all the time. Tapi, sesuatu kesilapan tu adalah bukan satu kesilapan kecuali, bila ia dah berlaku. Well, everybody wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.


It's not death I worry about
It's life that will bury us all
It's the frustration of finishing the day
In the exact same place you started it
 If you are lucky...

It's not sorrow 
It's getting hard to handle
It's being optimistic that grinds us to dust
With nothing to hope for you take it as it comes
And it only comes close to what you wish it will
If you are lucky...

It's not the sound of noise that you really hate
It's the silence that comes and covers your soul
You can learn to live with noise; it's a sound of life
It's the sound of silence that makes you feel dead
If you are lucky...

It's being surrounded by noise
Being sad and preferably dead
That I really wish for
If I'm lucky...

Untuk masa sekarang, aku tak nak turn back the time walaupun aku tahu hidup aku akan jadi sucks gila for the next 6 mooths. Sekarang, aku nak terus panjat umur dan tengok sendiri apa yang aku akan jadi 10 tahun akan datang.

Tips to be happy; keep telling to yourself that the God is damn nice and one day, He gonna put you on the top of everything.

So, adakah hidup anda cukup teruk sehinggakan anda sanggup pulang ke masa silam?

11 ulasan:

  1. hahah.. sengal pangil aku minah kerek!! hahah...

    BalasPadam
  2. yeah! afy prefer lyfe kat univrsiti, so dat, start from citu bru kiter thu, means of life yg byk suke dn duke.
    start from situ jgk, bru kiter trfkir utk blajar gler2 sbb sume tu for future kiter gak, if tak kiter kecundang,.,
    or myb fendy, bru kte faham apa itu cinta ..hak3

    BalasPadam
  3. hayyan haha kerek gle an kahkah

    BalasPadam
  4. yup btol 2 afy....
    hidup nie pnjg lg jalnnya so kite kne bijak tok mencari makna kehdpn n btw i don believe what love!!

    BalasPadam
  5. oHH ye ke?
    nti, kat U.
    ko blajar lah...n ko kene percaye gak,,
    tgk ar... if ko dah phm n mule prcaye apa itu cinta,, jgn lupe roger2 ak..HAK3..
    ckgu cinta tak bertauliah

    BalasPadam
  6. haha....aq da mls n bosan dgn 1 perkataan nie iaitu C.I,N,T,A...
    i hate this word la haha

    BalasPadam
  7. huh? tak semestinyer kiter cinta kpd manusia lorhhhhhhhhhh,
    cinta kpd ALLAH dan RASULNYA

    BalasPadam
  8. sbb di dunia ade byk dugaan dan cabarannyer,,
    specially bilerr kiter tgh blaja kat U,
    OPENING TO de REAL WORLD

    BalasPadam
  9. yeah...cinta pd allah n rasul xkn luntur cinta pd manusia yg akn luntur right haha

    BalasPadam